6 Şubat 2013 Çarşamba

Ateş Nöbeti


Minik oğlum yine hasta maalesef...Önceki gün üst üste kusmalarla başladı, geceyi acilde serumla geçirdik.Kendi doktorumuz gece hastanede olmadığından farklı özel bir hastanede nöbetçi çocuk doktoruna gittik.Muayeneye başladığı andan itibaren ısınamamıştım, muayene ve kendince tedavi sonuçlandığında neden ısınamadığımı anladım.
Ciğer dinleyip serum takmaya karar verdi sevgili doktor, sonra ishal olmadığı halde ishal diyeti ve 3 tane bulantı önleyici ilaç yazdı.Tabii ki ilaçları almadım kullanmam, diyeti kendim planladım kustuğu için hafif yemekleri tercih ettim.

Bugün akşama kadar gayet iyiydi, kusmadı ve son derece hareketli neşeli bir gün geçirdi.Taa ki akşam eve gelip 1 biberon sütü içene kadar...Sütten sonra yine kusmaya başladı dakikalarca sürdü maalesef, ardından ateşi yükselmeye başladı.Şu anda saat sabahın 04:30!u ve ben hiç uyumadan başında bekliyorum.38,5 altına hiç düşmedi ateşi, 4 saatte bir şurup veriyorum sürekli kontrol ediyorum.

Daha önce 1 kez ateşlenmişti yine şurup ve ateş düşürücü alın bantı ile kontrol altına almıştım.Bu kez bant ve şurupa rağmen düşmüyor.Ateşlenme yaşamadığımızdan sanırım evde fitil yada şurup bulundurma alışkanlığımız yokmuş bugün fark ettim.Fitil daha etkili bir çözüm diye biliyorum.Yarın ilk işim eczaneye gitmek olacak.

Bu arada bende önceki gün muayene oldum Uras'la hastaneye gitmişken, karnımın sağ tarafında uzun süredir çok şiddetli ağrı vardı.Doktor böbreğimde hafif genişleme olduğunu, ayrıca bebeğn sağ tarafta geliştiğinden dolayı sağ böbreğimde tıkanma oluştuğunu söyledi.Tıkanma sebebiyle idrar birikiyormuş.Doğuma 4 haftamız kaldı bu yüzden müdahale etmeyelim, doğumdan sonra düzelmezse tedaviye başlanır dedi.4 hafta daha dayanabilirim sanırım.

Ağır grip geçiriyorum, öksürük krizlerim fena...Grip için de ilaç kullanmamamı tavsiye etti, her gün portakal-greyfurt suyu iç dedi ki zaten her gün kocamaaan bir bardak sıkıp içiriyor oğlum ve babası :) Bakalım ona da tamam dedim bekliyorum.
Bu kadar zor durumdayken birde gece uyumamak nasıl zor anlatamam.Yorgunluktan gözlerimi zor açıyordum oyalanmak için yazmayı düşündüm iyi geldi....

Uras ateşli desem teyzeler ve anneanne tabii ki alıp bakarlar, yada babası erken saatlerde işe gideceği halde kıyıp uyandırsam o da bakar ama kimseye teslim edemiyorum.Açıkçası Uras konusunda kendimden başka kimseye güvenmiyorum, babasına bile sorumluluk vermeyip hasta halimle bakıyorum.O da bir kez bile uyanıp sormadı belki de güvensizliğimin sebebi budur, yada babamıza aşırı güven sağlamışım bilemiyorum..
Sonuç olarak Uras'ın ateşi ve kusmasının sebebini anlayamadık, yarın kendi doktoruna götüreceğim.Bizi başkası anlamıyor, Ela Tahmaz seni çok sevdiğimizi buradan da söyleyelim ;)