1 Ekim 2013 Salı

Defne ile Ek Gıda Yeniden...

 
 
Defne'nin bir günlük yemek listesini yazmak istiyordum ne zamandır da bir türlü fırsatım olmuyordu, şimdi çocukları oyuncakların başına oturtup yazmaya başladım.Bitirebilir miyim bilemeden...

Bu aralar biraz öksüren Defne için İpek Hanımın Çiftliğinden öksürük pekmezi aldık sabahları uyandığında ilk işimiz 1 tatlı kaşığı pekmez yedirmek oluyor.
Sonrasında alt-üst değiştirme yüz yıkama vs derken yarım saat kadar oyalanıyorum ki pekmezin demiri emilsin.
Kahvaltısını aslında bulamaç vermek istemiyordum hep söyledim bunu ama tek tek yedirmek zor, yutamıyor.Haşlanmış yumurtayı özellikle oldukça güç yutuyordu.Bu yüzden bulamaça döndük en azından dişleri çıkana kadar...

Her gün farklı hazırlıyorum kahvaltıyı ama demirbaşlarımız %100 keçi peyniri ve haşlanmış yumurta sarısı oluyor. Mesela bir gün kuru meyve püresi ile peynir-yumurta, diğer gün taze meyve püresi(muz favorimiz) ile peynir-yumurta, ertesi gün yulaf unu ile muhallebi yapıp peynir-yumurta ekliyoruz.Böyle çeşitli tatlar öğreniyor bence...Tabii her kahvaltıya 1 çay kaşığı kadar keçiboynuzu tozu ekliyorum.

Sonra öğleye kadar bir kaç kez anne sütü alıyor.
Öğlen için genelde sebze püresi yapıyorum.Buharda haşlanmış iki çeşit sebzeden oluşuyor, çok karıştırmaya gerek duymuyorum.

Yine ara öğün olarak anne sütü :) Ve ikindi saatlerinde ev yapımı yoğurt 1 kaseye yakın yiyebiliyor.Bu arada evde yoğurt kalmamışsa organik paket yoğurt alıyorum çok nadiren ama yemiyor, sanki limon yiyormuş gibi tepkiler veriyor. Bu yüzden yoğurt olayına önem veriyorum.
Ve şimdilik sade yoğurt terci ediyorum, 8. aydan sonra sarımsakla yedireceğim.

Akşamları yine sebze püresi olabiliyor ama her öğün taze hazırlıyorum.Arada bir çorba da olabiliyor.Uras için zaten mutlaka çorba yapıyorum onu bazen tuz ve baharat eklemeden önce Defne'ye yediriyorum.Bunun dışında önceki gün Defneye özel kabak dolması yaptım :) Tuz,baharat ve salça eklemeden kıyma, pirinç,soğan,sarımsak, dereotu ekleyerek iyice yumuşayana dek pişirdim, çatalla ezerek yedirdim.Yavaş yavaş kıyma yedirmeye başladık.Babası 3 kez çektiriyor kıymasını ve mutlaka taze kuzu kıyması alıyor.Bunun için sık sık Bursa'ya gidiyor :) Kıyma ve yumurtayı Bursa'nın bir köyünden alıyoruz.Güveniyoruz...

Akşam yine anne sütü ile devam ediyoruz...Şu anda 6,5 aylık ve 10 kilo...Yemekler bu kadar, anne sütünün kalitesini arttırmak için çok iyi besleniyorum.Ve ek gıdaya başlamadan önce de gelişimi çok iyiydi sütüm gerçekten özen göstermeme değiyor ;)