1 Aralık 2013 Pazar

Biz Hala Buralardayız

 
Bir varmış bir yokmuuuşşş iki küçük çocuklu Pınar anne varmış.Yazmayı çok severmiş.Çok istese de küçük çocukları sürekli ilgi istediğinden dolayı düzenli yazamazmış.
Defne kuzusu 9. ayını doldurmak üzere olduğu halde henüz blogda O' nunla ilgili 2 kez yazabilmiş.Oysa Defne'yi anlatmak anlatmak anlatmak istiyormuş.

Şöyle bir bebek düşünün; yemek seçmeyen (kereviz dışında), ağlamayan, uykusu geldiğinde kendi uyuyan, düzenli emen, sürekli gülücük saçan, her müziğe dans edip eğlenen, kendi dünyasında çok mutlu! İşte o Defne Hanzade ;)
Beni hiç yormuyor minik meleğim, kocaman bir Maşallahı ihmal etmeyelim.

Uras'a gelince artık kıskançlık tepkilerine başladı, Defne ona dokunduğu anda kıyameti koparıyor.Benden uzak dur, yaklaşma, dokunma, sen hep bana vuruyorsun diye söylenerek vurmaya yelteniyor.
Sevdirmeye çalışıyoruz ama şimdilik çabalarımız sonuç vermiyor.Bakalım zamanla alışacak (öyle umuyoruz).

Uras artık çok yemek seçiyor, bu sebeple her öğün yemek sorunu yaşıyoruz.Et ve tarhana dışında hiç bir şey yemek istemiyor.Sırf bu yemek yedirme çabaları bile beni çok, çok yoruyor.Her lokması için binlerce dil döküyorum, oyunlar oyunlar...

Hızla öğrenmeye devam ediyor, özellikle İngilizceye ilgisi büyük.Bizde öğretip, tekrar ettiriyoruz.Renkleri ve 10'a kadar saymayı biliyor, şimdi evde ki nesneleri öğretmeye başladık.
Defne ise; bay bay, alkış ve elleriyle çeşitli dans figürleri sergilemeyi öğrendi :) Anne ve mama demeyi öğrendi, şu anda ihtiyacı olan iki kelime :)
Yorucu olduğu kadar keyifli günler geçiriyoruz. Bugünlerimizin her saniyesinin tadını çıkarmaya çalışıyoruz. Zaman hızlı ilerliyoruz, daha 6 ay önce kelimeleri yarım söyleyebilen Uras şimdi pıtır pıtır konuşuyor.O yarım kelimeleri bile özledik.İyi ki sürekli telefon elimde kaydediyorum.
Ayrıca blog fırtınası bende katıldım, Aralık ayı boyunca her gün yazacağım.Bu sebeple düzenli yazıp çocukların gelişimi ile ilgili bolca notlar almış olacağım için seviniyorum.Umarım vakit ayırabilirim.







2 yorum:

  1. 2. öocuk daha kolay büyüyor diyorlar doğru mu yani?
    yemek seçmeyen ve uykusu gelince uyuyan bir bebek maşallah

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğru doğru :) Uras kıskanmasın diyerek bebekle çok ilgilenmedik, temel ihtiyaçlarını yapıp beşiğine bırakıyordum. Böylece kendi uyumayı öğrendi...Şimdi yere oturup oyuncaklarını veriyorum oynuyor ben almazsam hiç kucak istemiyor.

      Sil