29 Ocak 2012 Pazar

Finger Food



11.ayımızdayız ve artık Uras yemeğini kendi eliyle yemek istiyor.Bizim için hiiiç sakıncası yok :)  O müthiş keyifle yemeğini yerken biz hayranlıkla izliyoruz bir taraftan kamera elimizde kaydediyoruz.Uras'la yemek saatleri ayrı keyifli, iştahlı bebeği olanlar beni anlayacaktır.Sofrada savaş halindeyiz kendi yemeğini bitirip bizimkine sarkmalar, ısrarla ekmek yemek istemesi ki ekmeği eline geçirdiyse almamız mümkün değil küçük kıyamet koparabilir :)
Fotoğrafta gördüğünüz tabağı tamamen bitirdi evet evet 11. ayına henüz girmiş bir bebekten bahsediyorum...

Finger food yani parmak yiyecek 8. aydan itibaren -en az 2 diş çıkmışsa- başlanabilir. Buharda pişmiş sebzeler; brokoli, havuç, patates, kereviz, yer elması vb parmak şeklinde dilimlenerek bebeğin eline verilir, sebze dışında yumuşak meyveler, iyi pişmiş yumurta, ekmek ve kek verilebilir...Mutlaka sizin kontrolünüzde yemeli, boğulma tehlikesine karşı bu dönemde çok dikkatli olun.

 Parmak besinlerini idare etmeyi öğrenmek genelde yemek masasında özgür kalmak yolunda ilk atılmış adımdır.İlk parmak besini olmayı hak edecek besinler arasında bebeğin dişetleri arasında dolaştırılıp yutulabilir hale getireceği veya ağız içinde çiğnemeye gerek kalmadan dağılabilen besinler yer alırlar.Bu besinler büyük çoğunlukla çiğnenebilir parçalar halinde kesilmiş olmalıdırlar.

Uras katı gıdalara başladığından beri bizimle sofraya oturuyor, hep aynı saatte ve bizimle yemesine özen gösterdik.Neredeysem yemek oraya gelir zihniyeti oluşmasını önlemek istiyorsanız sofra düzenini öğretmelisiniz...
Ayrıca Uras yemeğe direkt kaşık ve bardakla başladı.Biberon sevmedi almadı, emziği 6 ay aşkla emdi birden bıraktı, iyi ki böyle olmuş şimdi çok rahatız.
Biberon ve emzik konusunda daha sonra detaylı yazacağım...

Son olarak mama koltuğu konusunda tavsiyem Fisher Price Yağmur Ormanları, hem portatif taşınabilir hem tamamı yıkanabiliyor.
Biz yazın pek evde yemek yemiyoruz gittiğimiz yere götürebilme rahatlığını çok sevdim, yüksekliği ve yemek tepsisi mesafesi ayarlanabiliyor olması temizliği kolay kullanışlı kısacası aldığıma hiç pişman olmadığım bir ürün...









Kahvaltıdan hemen sonra uyumak ister bebişim, eğer uyutmak için geç kalırsam hiç sızlanmaz olduğu yerde böyle uyur :)


1.Foto=T-shırt ve saloped: Kanz
2.Foto=Eşofman takımı: Chicco
3.Foto= Lc Waikiki


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder