Eğer süt çok sıcakken mayalanırsa sünüyor, soğukken mayalarsanız sıvı kalıyor.
Püf noktası sıcaklığı! Eğer doğru ısıda mayalarsanız fotoğraftaki gibi katı bir yoğurt elde edersiniz.Bu sıcaklığı ölçmek için en basit yöntemi anlatıyorum; ısınmış sütten 1 kaşık alın, kaşıktaki süte parmağınızı batırıp 7 ye kadar sayın eğer hala parmağınız yanmıyorsa sıcaklığı tamamdır.Dokunduğunuzda süt soğuk olmayacak, sıcak olmalı ama el yakmayacak kadar! Ben gece uyumadan mayalıyorum sabah buzdolabına koyuyorum.
Malzemeler:
- 1 Litre Günlük Süt
- 2 Yemek Kaşığı Yoğurt
Yapılışı:
- Sütü ısıtın, sıcaklığını yukarıda anlattığım gibi kontrol edin.
- Yoğurdu bir kasede çırpın, içine 1 kaşık süt ekleyip tekrar çırpın.
- Çırpılmış yoğurdu süte ekleyin, her tarafına dağılması için karıştırın.
- Mayaladığınız kap kapaklı olmalı, kapağını kapatın.
- Battaniyeye sarıp 4-5 saat bekletin, bu süre sonunda buzdolabına koyun.2 saat sonra yemeye hazır.
Blogger anneler'den geldim, bende blogger anneyim beklerim
YanıtlaSilBlogger anneler'den geldim, bende blogger anneyim beklerim''
YanıtlaSilBlogger anneler'den geldim, bende blogger anneyim beklerim
YanıtlaSilkelime doğrulamayı kaladırır mısın? yorum yazmak zor oluyor
''Blogger anneler'den geldim, bende blogger anneyim beklerim'' ellerinize sağlık en iyisi her zaman evde yapılandır.
YanıtlaSilBlogger anneler'den geldim, ben de blogger anneyim beklerim. Etkileşmek dileğiyle :)
YanıtlaSilHoşgeldiniz :) kelime doğrulamayı nasıl kaldırabilirim?
YanıtlaSilprebiyotik yoğurtla maya yapabilirsiniz... oyle daha cok meth ediyorlar...
YanıtlaSilblogger anneler birbirini izliyor, ben seni izlemeye aldım, bende seni bloguma beklerim-->tamzamanlianne.blogspot.com
Merhaba blogger annelerden geldim Uras'a sağlıklı uzun ömürler dilerim sevgiler.Bende beklerim.
YanıtlaSilMerhabalar,ev yoğurdu gibisi yoktur..Bende blogger anneyim,banada beklerim..Sevgiler:)
YanıtlaSilUras'ın yeni yaşını kutlarım. Sağlıklı ve mutlu nice yaşları olsun kuzucuğunuzun.
YanıtlaSilBiz eşimin görevi nedeniyle 3 yıl kadar daha Cidde'de olacağız. Burada süt, yoğurt, yumurta sorun. Neyse ki günlük süt alıyoruz ve ben taa Ankara'dan güvenilir ve doğal hazırlanmış olan bir yoğurt mayası getirttim. Hazırlar süt tozundan yapılıyorlar. Aslında pek çok süt ürünü süt tozundan yapılıyor. Bu çok kötü.
Bilgisayarın başına geçmeden sütü kaynatmış ve ılımaya bırakmıştım, yoğurt mayalamak için tabii. Senin blogunu tıklayıp da yazını okumaya başlayınca dank etti :), unutmuştum sütü-yoğurdu falan. Fırladım yerimden ki tan kıvamına gelmiş bizim süt. Sağol! :)
Nereden geldiği belli bir maya ve güvenilir süt ile mayalanmış ev yoğurdundan şaşmamak gerek.
Kesinlikle katılıyorum, özellikle süt ürünlerine çok önem veriyorum...
SilNeyse ki süt ocakta unutulmamış, ben yemek yakmamla ünlüyümdür :)
Merhaba,
YanıtlaSilO kelime doğrulama ile benim de başım dertte ve kaldıramadım bir türlü :))
Ben Arzumun yoğurt makinesini aldım. Fiyatı çok uygun ve tutmama şansı pek yok. Tavsiye ederim.
Blogger annelerindenim, bana da beklerim. Sevgilerimle...
Merhaba,
SilAhh halen kaldıramadım bende :)
Makine kesin çözüm aslında, ama ben artık uzmanlaştım :)
blogger annelerden geliyorum.. sevgiler.. afiyet olsun..
YanıtlaSilben aoç yoğurt yapma seti ile yapıyorum .çok lezzetli oluyor öneririm.
YanıtlaSilhttp://aocistanbul.com/2012/12/11/aoc-sut-ve-mayasiyla-evde-yogurt-yapma-seti/
Teşekkürler, deneyeceğim ;)
Sil