13 Haziran 2012 Çarşamba

Uras Firarda

Merhabalar...Havalar ısındığından beri pc başında, hatta evde oturamıyoruz.Uras'ta bende gezmeyi fazlasıyla seviyoruz, sabah uyanıp evden çıkıyoruz.Kahvaltıyı bile evde yapmıyoruz.Ama tabii ki Uras'ımın kahvaltılığını evde hazırlayıp yanıma alıyorum, en organiğinden :)
Parklar, restoranlar, avmler hepsi bizim, babamızın iş yoğunluğu arttığından tatil planı yapamıyoruz şimdilik.
Birde bu dönem bir parti çılgınlığı var ki çevremizde, ordan oraya koşturuyoruz.Yaş günü, baby shower, diş buğdayı vs...vs.. ama neredeyse haftada 2-3 partiye katılıyoruz.Uras mutlu, çünkü kalabalık ortamları seviyor, çevremizde bol bol çocukta var. Değmeyin keyfine, oyunlara katılamasa da çocukların peşinde koşturarak eğleniyor :)
Uras o kadar mutlu ve neşeli bir çocuk ki, bugüne kadar neredeyse hiç huysuzca ağladığına şahit olmadım.Umarım hayatı boyunca böyle mutlu, neşeli olur.Benim oğlum hiç üzülmesin...

Bu arada takıntılarımdan hala vazgeçemedim;  kalabalık ortamlara katıldıktan sonra eve geldiğimzde hemen Uras'ı yıkıyoruz.Sonra soğan haşlayıp suyunu içiriyoruz.Mikrop kapmışsa temizlensin, antibiyotik niyetine soğan suyu içsin.İtiraz edenler olabilir ama ben böyle koruduğuma inanıyorum.RSV den ne çektiğimi ben bilirim.

Uras inanılmaz enerjik, koltuk tepelerinden, masa üstlerinden indiremiyoruz.Sürekli yüksek yerlerde olmak istiyor.Hiç bir yere çıkamazsa yerlere kırlent koyup üstünde durmaya çalışıyor.Hayır yaşıtlarından oldukça uzun zaten, boy kompleksi neden :P Şaka bir yana bu dönemde diğer insanlar neden benden uzun, neden kısayım diye düşünebilirmiş çocuklar dolayısıyla bu hareketleri normal...

Bugün itibariyle havuz sezonunu da açtık, suyu çok seven baby havuzunda çok keyifli vakit geçirdi.
Balık burcu insanları suyu sever demişlerdi kesinlikle doğru resmen su aşığı, her gün keyifle banyo yapıyor bu konuda da bizi yormadı hiç bir zaman.Hatta artık kendini liflemeyi öğrendi, bu anları videoya kaydetmeliyim.O minicik ellerle lifi tutması bile şahane!

Önümüz babalar günü hediyemizi aldık ama ayrıca sürprizlerimiz olacak hazırlıyoruz oğluşumla, haftaya yayınlarım.Minik eller neler yapacak bakalım...

Beslenme konusuna da değinelim; evde ekmek ve peynir yapma çalışmalarım devam ediyor.Israrla fırında ekmek yapmaya çalışıyorum.Makine ekmeklerini sevmiyorum.Şimdilik hala yumuşak ekmek yapamadım, ama çokta sert değil Uras içini yiyebiliyor.Organik tam buğday ekmeğimiz, ev peyniri ve ev reçelinden kahvaltılarımız mevcut bekleriz :)
Uras pek yemek seçmez aslında ama bu aralar zeytinyağlı fasulye tutkunu oldu, her gün farklı sebze yedirmeye çalışıyorum ama fasulye aşkına direnemeyip haftada 2 kez yaptığım oluyor.Mısır, erik ve dut için deliriyor.1 kilo dutu tek başına yiyebilir engel olmasak :)

Son olarak diş muayenesi oldu, demir damlası dişlerinde grilik yapmıştı maalesef bunu geçirebilecek bişey yokmuş.Zamanla geçebilir dedi doktorumuz, geçmezse de zaten 7 yaşından itibaren dişler değişecek.Sadece estetik açıdan hoş durmuyor onun dışında dişleri gayet sağlıklı.
Flor uygulamasını sordum doktorumuza, 2-3 yaşından önce önermediğini kalsiyum içeren gıdalarda yeterli miktarda flor bulunduğunu ve beslenmesinde bu gıdalara yer verirsek dişlerinin güçleneceğini söyledi.
Süt ve yoğurt yeme konusunda sıkıntımız yok, ancak peyniri çaktırmadan da olsa yediriyorum.Aslında Sütaş'ın yeni süzme peynirini itirazsız yedi.Yağ ve tuz oranı az olduğundan içim biraz da olsa rahat yedirebiliyorum.Ama tabii ki Pınar Teyzesinin organik keçi peynirinin yerini alamaz :)



Bizden haberler şimdilik bu kadar, sağlıklı mutlu günler...

2 yorum:

  1. Maaşallah uras'a,yiyor ,içiyor, eğleniyor.Bu arada kalabalık ortam takıntısı bende de var :( Birde şu üç tekerlekli bisikleti nerden aldınız, bende araştırma içerisindeyim de :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler :) Bisiklet yaş gününde hediye gelmişti.Ama e-bebek ve jokerde her marka bulabilirsiniz.

      Sil