27 Mayıs 2012 Pazar

Peynir Yedirme Çabaları-3



Evet yine kahvaltı sorunsalıyla karşınızdayım.Çözemiyoruz bu sorunu bir türlü...Belki de sorun diye algılamamalıyım.Kahvaltılık sevmiyor benim oğlum diye konuyu kapatmalıyım.Bilemiyorum...
Ama annelik işte bir türlü sindiremiyorum ve değişik alternatifler sunarak sevdirmeye çalışıyorum.
Daha önce bahsetmiştim krep yada bulamaç hazırlıyordum sıklıkla, ama bulamaça son verdik artık 15. ayımızdayız :) Aslında lezzetleri öğrenmesi açısından düşününce bulamaç yanlış gibi görünsede içine her istediğimi ekleyebilmek içimi rahatlatıyordu.
Önceki akşam mıhlama yapmak geldi aklıma, daha önce hiç yememiş ve yapmamıştım.Uras'a peynir yedirmenin bir yolu daha oldu ama bakalım sevecek mi diye heyecanla sabahı bekledim.Boşuna endişelenmişim iştahla silip süpürdü tabağını ve ben yine derin bir ohh çektim.Omuzlarımdaki yükler azaldı, günüme neşeli devam ettim.
Karbonhidrat ve protein mıhlamadan alıyor yanına birde taze sıkılmış meyve suyu hazırlarsanız mükemmel bir öğün olur.Biz domates, salatalık eşliğinde yedik Uras tam bir salatalık aşığı :)

Malzemeler:

2 Yemek Kaşığı Mısır Unu
3 Yemek Kaşığı Tereyağı
2 Su Bardağı Su
1 Çay Bardağı Kaşar Rendesi
1 Çay Bardağı Çeçil Peyniri

Yapılışı:

Tereyağını tavada eritip mısır ununu ekleyip kısık ateşte 5 dk. kavurun.
Suyunu ekleyip hızla karıştırın.
Son olarak peynirleri koyup karıştırın, peynirler eridiğinde kapatın.
Ateşi yüksek olmamalı, peynir çeşidi isteğinize bağlı ama eriyen türden olmalı.



Bunlarda İpek Hanımın Çiftliğinden gelen Uras'ın kahvaltılıkları, o görünen tarhana da bazen kahvaltı olabiliyor :) Hepsi birbirinden lezzetli, böyle tarhana böyle lezzetli tereyağı daha önce yememiştim.Tavsiye ederim mutlaka deneyin.Lezzeti bir yana; hepsi ev yapımı, taze ve katkısız.Çocuğuma rahatlıkla yedirebiliyorum.

6 yorum:

  1. Biz de kahvaltıyı az biraz yiyoruz keyfimiz yerindeyse, ama mıhlamayı deniyeceğim haftasonu :) birde ipek hanımın çiftliğine göz atmak istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyin umarım beğenir yakışıklı prens Emre ;)
      İpek hanımın çiftliği sahibi Pınar Hanıma mail atıp liste isteyebilirsiniz.Daha detaylı incelemiş olursunuz.

      Sil
  2. merhaba, ben de blog ortamına yeni katıldım. sizi de sade kahvede gördüm ve takipçiniz oldum. ben de sizi bloğuma beklerim.
    benim kızım da 23 aylık ve ne yazıkki hala kahvaltıyı sevmiyor. süt ve yoğurdu çok sevmesine rağmen, peyniri kesinlikle ağzına koymuyor.. yaşına kadar bulamaç yedirmemin olumsuz etkisi sanırım bu :( ben de bunu deneyebilirim.
    ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peynir sanırım hepimizin sorunu, umarım büyüdüklerinde yerler..Yeğenim kreşe başlayana kadar yememişti orada çocuklarla birlikte yemeye başladı.O kadar beklememek ümidiyle :)
      Takipteyim ;)

      Sil
  3. afiyet olsun küçük beye..bu kahvaltı hepimizde problem sanırım.. benim kızımda 17 aylık.. hala maalesef karışım yiyor.. normalde de yiyor ama az yiyor gibi geliyor bana.. bir tek pazar sabahları normal kahvaltı yapıyoruz.. bu ara menemene bayılıyor.. bazende karışık omlet yapıyorum.. peynirinden domatesine herşeyi katıyorum içine.. eh işte yarısını yiyor..
    biraz daha büyümelerini beklemekten başka çaremiz yok sanırım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Peynirli menemen çok iyi fikir, bunu da denerim ,)
      Omlet önceleri yerdi ama 1 aydır onu da yemiyor.Bekliyoruz...

      Sil